• Direct uit voorraad leverbaar
  • Tot € 80,- slechts € 3,25 verzendkosten
  • Boven € 80,- gratis verzenden

Cholesterol

Hart- en vaataandoeningen zijn in onze samenleving doodsoorzaak nummer één. De meest voorkomende aandoeningen zijn bloedsomloopstoornissen. Deze ontstaan door vaatwandbeschadigingen, vaatwandverhardingen en het dicht slibben van slagaders door afzetting van plaque en stolsels.

Al tientallen jaren wordt ons geleerd een cholesterol-arm dieet te volgen, teneinde het risico op hart- en vaataandoeningen te verminderen.

Niet het totale gehalte cholesterol is  het meest bepalend als risicofactor voor hart- en vaataandoeningen, maar eerder een verkeerde balans tussen HDL en LDL. Het LDL wordt als het “slechte” en het HDL wordt als het “goede” cholesterol beschouwd.

Mensen die denken dat een pakje boter (u weet wel van de Pro-Actief en de Gold) alleen al het cholesterolgehalte naar normale waardes terug brengt komen bedrogen uit. Dat ditzelfde merk in reclames vertelt dat het minder verzadigd vet bevat dan roomboter en kokosolie zal misschien kloppen, maar laten de (middellange keten) verzadigde vetten in roomboter en kokosolie nu juist heel gezond zijn! Margarine daarentegen is nepboter en juist ongezond vanwege de (lange keten) verzadigde vetten. Kortom: niet alle verzadigde vetten zijn verkeerd. Sterker nog, zonder goed verzadigd vet is er geen leven!

Statinen worden regulier veel toegepast om het cholesterol te doen dalen.  Statinen blokkeren de receptoren in het lichaam die cholesterol aanmaken. Dit is prima, want daardoor daalt het cholesterolgehalte in het lichaam. Echter, diezelfde receptoren maken ook Q10 aan. Deze stof verzorgt de energiefunctie in ons lichaam en specifiek in onze spieren. De statinen zorgen dus naast een lager cholesterol ook voor een lager gehalte aan Q10 in ons lichaam en daarmee direct voor nadelige lichamelijke klachten. Veel mensen klagen over vermoeidheid, spierkramen, stijfheid en andere klachten.

Deze neveneffecten zijn bij veel mensen bekend, maar worden meestal niet als zodanig benoemd en aangepakt waardoor mensen veel klachten ondervinden.  Q10 kan middels capsules aangevuld worden om o.a. vermoeidheid en spierkrampen te voorkomen…of men stapt over op Rode Rijst capsules.

Rode Rijst capsules, voor normale cholesterolwaarden

Een dagelijkse inname van 10mg monacoline K uit rode gist rijst draagt bij tot het behoud van normale cholesterolgehalten in het bloed.

Rode rijst capsules bevatten onder andere Monacoline-K, dat het enzym remt dat verantwoordelijk is voor de aanmaak van cholesterol in de levercellen.

Het voordeel van het gebruik van natuurlijke cholesterolverlagers zoals Rode Rijst capsules  is dat u wel de gunstige effecten heeft, maar niet de vervelende bijwerkingen zoals spierpijnen en vermoeidheid. Veel mensen die rode rijst capsules proberen merken snel dat ze fitter worden en wanneer na 2-3 maanden weer bloed geprikt wordt zijn veel mensen verrast door de lage cholesterolwaardes die ze behalen.

Kortom: wel de lusten, maar niet de lasten!

Bel mij terug

Vul uw gegevens in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.NaamTelefoonVerzenden