Column Feanster d.d. 05-09-2018

Column Feanster d.d. 05-09-2018

Weerstand opbouwen en behouden

Onze gezondheid valt en staat met weerstand. Iedere persoon heeft een ander weerstandsniveau waarop zij of hij kan functioneren en er zijn veel factoren die van invloed kunnen zijn op de weerstand, waarbij elke factor op ieder individu weer andere invloed heeft.

Er zijn een aantal zaken die PREVENTIEF werken om de weerstand te verhogen:

-          Echinacea activeert het afweersysteem acuut tegen indringers van buitenaf

-          Vitamine C zorgt voor de aanmaak van witte bloedcellen. Deze zijn een belangrijk onderdeel van ons immuunsysteem, oftewel de weerstand. Vitamine C verkort de duur van de verkoudheid en zorgt ervoor dat de klachten minder heftig zijn.

-          Ouderwetse levertraan is bij ons nog steeds verkrijgbaar! Echter de smaak is ook nog hetzelfde als vroeger…

-          Nieuwerwetse levertraan Toch is levertraan heel erg goed voor het immuunsysteem en daarmee voor de weerstand. Levertraan bestaat uit vitamine A en D en visolie. Vitamine A wordt ook wel de anti-infectie vitamine genoemd. Vitamine D is de belangrijkste weerstandsvitamine die er is. Vitamine D is niet alleen voor het immuunsysteem, maar ook voor sterke botten (bij botontkalking) en als beschermschild tegen diverse immuniteitsziekten. Eigenlijk heeft bijna elke Nederlander een chronisch gebrek aan vitamine D.

-          Koortsblaar en gordelroos Een koortsblaar en gordelroos komen door aanraking met zonlicht of door een verlaagde weerstand. De stof L-Lysine bouwt de specifieke weerstand tegen het herpesvirus op dat de koortsblaar of gordelroos veroorzaakt.

-          Sporters en weerstand Ons lichaam heeft tijdens en na het sporten een gewijzigde immuniteitsbalans. Intensieve sporters dienen daarom meer om hun weerstand te denken dan mensen die matig of niet sporten. 

-          Probiotica De darmen staan aan de basis van ons immuunsysteem en onze weerstand. Wanneer de darmen niet in balans zijn neem je voedingsstoffen niet op en krijgen organen niet de bouwstenen die ze nodig hebben. Ook de weerstand wordt door de darmbalans bepaald. Daardoor hebben o.a. door anti-biotica gebruik, suikers en spanning en stress direct invloed op het weerstandsniveau.

-          Multivitamine De basis voor elk gezond persoon is het innemen van voldoende vitamines, mineralen en aminozuren. Ons voedingspatroon, de kwaliteit van onze voeding en onze levensstijl zorgen ervoor dat heel veel mensen te weinig bouwstenen binnen krijgen om het lichaam goed te laten functioneren. Aanvulling met een multivitamine is zeer belangrijk om er zeker van te zijn dat u alle basis-bouwstoffen voldoende binnen krijgt. Zorg er wel voor dat u kwalitatief goede supplementen op natuurlijk basis neemt. Synthetische stoffen (vaak veel goedkoper) worden slechter opgenomen en geven daardoor weinig resultaat.

U merkt het, een goede weerstand opbouwen is tegenwoordig nog niet zo makkelijk. Er zijn vele factoren die de weerstand in de weg kunnen staan.

Wij bouwen graag met u aan het behoud van uw weerstand!