• Direct uit voorraad leverbaar
  • Tot € 80,- slechts € 3,25 verzendkosten
  • Boven € 80,- gratis verzenden

Column Feanster d.d. 28-03-2018

Help! Hooikoorts!

Doordat we bijna geen winter gehad hebben en de zon al om de hoek komt kijken, is de natuur veel eerder actief. Dit gecombineerd met het feit dat het immuunsysteem van veel mensen door stress, anti-biotica, pufjes en onbedoeld verkeerde voeding, steeds gevoeliger wordt voor intoleranties is het voor 1 op de 5 Nederlanders niet alleen maar fijn dat het voorjaar begint…Het begin van de lente wordt gekenmerkt door het optreden van vervelende klachten, zoals niezen, loopneus, jeukende, branderige en/of tranende ogen, jeuk aan het gehemelte, tot zelfs doodmoe zijn en koortsig voelen:
Het hooikoortsseizoen is weer begonnen!

Boosdoener

Hooikoorts wordt veroorzaakt door een overmatige reactie van het lichaam op het stuifmeel van bloeiende grassen, planten en bomen. Het stuifmeel, ook wel pollen genoemd, zweeft door de lucht en wordt ingeademd. Stuifmeel is in principe een onschuldige stof. Bij mensen met hooikoorts wordt histamine vrijgemaakt uit de mestcellen zodra stuifmeel in aanraking komt met de ogen, neus, mond, keel of luchtpijp. Hierdoor raken de slijmvliezen geprikkeld. Het zijn niet de pollen die de oorzaak zijn, maar de overmatige reactie van het lichaam hierop!

Acute oplossing

De reguliere behandeling van hooikoorts bestaat uit anti-histaminica, middelen die de werking van histamine tegengaan. De allergische reactie heeft dan al opgetreden, de symptomen kunnen hiermee alleen wat worden verlicht. Bovendien kunnen deze middelen vermoeidheid en concentratieverlies brengen. Pas hiervoor op in het verkeer en op het werk!

Het natuurlijke kruid Scutellariae voorkomt de vrijmaking van extra histamine in het lichaam doordat het de mestcellen stabieler maakt. Hierdoor komt er dus niet opeens veel histamine vrij en voorkom je een overmatige reactie van de slijmvliezen. Scutellaria werkt acuut. Echter ook op het moment dat de klachten er al zijn, helpt het kruid scutellaria om de klachten weg te nemen, zonder nadelige bijwerkingen of vermoeidheid. Bovendien is het voordeliger dan de bekende merken met de niet natuurlijke, sufmakende loratadine en cetiricine!

Preventieve oplossing

Bij hooikoortsklachten, andere allergische reacties, maar ook bij een droge huid, acne, eczeem, astma en COPD wordt vaak alleen gedacht aan het bestrijden van de symptomen. Echter ook preventief kan er veel bereikt worden, waardoor klachten op alle bovenstaande vlakken aangepakt worden.

De huid en de slijmvliezen vormen een belangrijke eerste barrière tegen het binnendringen van allergenen. Het darmslijmvlies speelt bij deze tolerantie een cruciale rol. Bij veel mensen ligt hier het probleem. Stress, suikers, anti-biotica en pufjes zijn verantwoordelijk voor de verstoring en hebben daarmee veel meer problemen op hun geweten.

Ons advies: laat de natuur het weer oplossen!

Bel mij terug

Vul uw gegevens in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.NaamTelefoonVerzenden