Help! Hooikoorts!


Door de zachte winter zitten we er al middenin en door de verwachte droge en zonnige periode met wind komt voor hooikoortspatiënten een hele vervelende periode aan! De omstandigheden in de natuur gecombineerd met het feit dat het immuunsysteem van veel mensen door stress, antibiotica, pufjes en onbedoeld verkeerde voeding, steeds gevoeliger wordt voor intoleranties is het voor 1 op de 5 Nederlanders niet alleen maar fijn dat het voorjaar is…De lente wordt gekenmerkt door het optreden van vervelende klachten, zoals niezen, loopneus, jeukende, branderige en/of tranende ogen, jeuk aan het gehemelte, tot zelfs doodmoe zijn en koortsig voelen: Het hooikoortsseizoen is volop actief!

Boosdoener

Hooikoorts wordt veroorzaakt door een overmatige reactie van het lichaam op het stuifmeel van bloeiende grassen, planten en bomen. Het stuifmeel, ook wel pollen genoemd, zweeft door de lucht en wordt ingeademd. Stuifmeel is in principe een onschuldige stof. Bij mensen met hooikoorts wordt histamine vrijgemaakt zodra stuifmeel in aanraking komt met de ogen, neus, mond, keel of luchtpijp. Hierdoor raken de slijmvliezen geprikkeld. Het zijn niet de pollen die de oorzaak zijn, maar de overmatige reactie van het lichaam hierop!

Houd de pollen buiten

Er zijn diverse manieren om hooikoorts buiten het lichaam te houden. Zo zijn er speciale neussprays, neuspoeders en oogdruppels die een beschermlaagje geven waardoor pollen de slijmvliezen minder kunnen aanraken en irriteren.

Acute oplossing

De reguliere behandeling van hooikoorts bestaat uit antihistaminica, middelen die de werking van histamine tegengaan. De allergische reactie heeft dan al opgetreden, de symptomen kunnen hiermee alleen wat worden verlicht. Bovendien kunnen deze middelen vermoeidheid en concentratieverlies brengen. Pas hiervoor op in het verkeer en op het werk!

Het natuurlijke kruid Scutellaria (ook wel blussend kruid genoemd) voorkomt de vrijmaking van extra histamine in het lichaam. Hierdoor komt er dus niet opeens veel histamine vrij en voorkom je een overmatige reactie van de slijmvliezen. Scutellaria werkt acuut. Echter ook op het moment dat de klachten er al zijn, helpt het om de klachten weg te nemen, zonder nadelige bijwerkingen of vermoeidheid. Naast scutellaria zijn er ook andere natuurlijke stoffen in supplementen die hetzelfde kunnen bereiken. Niet iedereen is met hetzelfde pilletje gered!

Hooikoorts en luchtwegproblemen (COPD/Astma)

Mensen die van nature al gevoelig zijn voor benauwdheid of luchtwegproblemen en nu ook nog eens last van hooikoorts krijgen, kunnen wel wat extra natuurlijke ondersteuning gebruiken. Zwarte Komijnzaad is beschikbaar in capsules en olie en is ontzettend sterk om de luchtwegen te ondersteunen en ruimte in de luchtwegen te geven. Ook wanneer men al pufjes als ondersteuning gebruikt. Ons advies: De natuur geeft de klachten, laat de natuur het ook weer oplossen!