Snotneus

Niet eerder was het hebben van een snotneus zoveel reden tot paniek. Kinderen mogen met een snotneus/loopneus niet naar school. Jongeren en volwassenen worden geadviseerd om thuis te blijven en voor de zekerheid een Corona test te doen.

Het weer verandert, de herfst komt om de hoek kijken en we zijn meer binnen. Verkoudheid en griep zijn in net najaar altijd volop aanwezig. Normaal gingen we met een snotneus en verkoudheid gewoon door. Dit jaar is dat anders…

Voorkom je een snotneus?

Nee, laten we meteen vooropstellen dat het geen schande is om een snotneus te krijgen, het is juist een mechanisme van het lichaam om verkoudheidsvirussen uit het lichaam te verwijderen. Ze zeggen niet voor niets: “Een echte Fries is altijd verkouden”. Wel geeft een snotneus aan dat je verkoudheidsvirussen in je lichaam hebt…Of dat je hooikoorts of een andere allergie hebt…

Het nadeel van een snotneus als “afvoerkanaal van het virussen uit het lichaam” is dat wanneer een verkoudheid/griep bijna over is, de snotneus vaak het laatste is dat stopt. Hoe frustrerend is het dat je een kind thuis moet houden dat alleen nog die snotneus heeft…

Wat kun je wel doen?

Het toverwoord voor de komende tijd is weerstand! Hoe meer wij zelf proberen de weerstand (werking van het immuunsysteem) te verhogen, des te kleiner de kans dat een virus binnen kan komen en ons verkouden kan maken.

Voor de weerstand zijn heel veel stoffen goed. Een greep uit stoffen die de weerstand kunnen vergroten:

- Vlierbessen

- Vitamine C

- Vitamine D

- Beta Glucanen

- Zink

- Selenium

- Koper

- Nano Zilver

- Probiotica

Om het u makkelijk te maken en te voorkomen dat er meerdere potjes nodig zijn, hebben we hele mooie supplementen die een combinatie van bovenstaande stoffen bevatten en daarmee heel breed inzetbaar zijn om de weerstand hoog te houden, of producten die bij verlaagde weerstand snel zorgen voor herstel van de weerstand. Zowel in capsules, vloeibaar als in poedervorm en geschikt voor kinderen en volwassen.

Denk bij een snotneus ook aan een goede (natuurlijke) neusspray die niet verslavend werkt, maar wel heel effectief de neus reinigt en vrij van bacteriën en virussen maakt. Vergeet bij een volle neus niet om zo nu en dan een neusdouche met speciaal zout te nemen. Met een neusdouche reinig je de neusholtes en het zout lost het snot op. U ziet het snot gewoon uit de neus wegdrijven en uw neus lucht er echt van op!

Zoals gezegd; een garantie dat een snotneus niet komt geven wij echt niet, maar wanneer je niets doet weet je bijna zeker dat de snotneus wel komt, met alle problemen van dien!

Voorkom problemen, versterk je weerstand!